Noodweer

Snelle & professionele hulp

Snel een loodgieter nodig?

0252 – 62 16 60

Noodweer

Men spreekt van noodweer als de weersomstandigheden zo extreem zijn dat men er overlast van ondervindt. Dit kan bv. het geval zijn bij hevige en langdurige regenval. Noodweer kan grote materiƫle schade veroorzaken. Ondergelopen kelders, regenwater dat via de keukenafvoer of het toilet de woning binnen komt, Het binnenriool dat hevig borrelt en stinkt. Allemaal dingen waar u niet op zit te wachten.

De meest voorkomende rioolopbouw is als volgt: hemelwaterafvoer achter, keukenafvoer, standleiding, toilet, hemelwaterafvoer voor. Dat de rioolopbouw bij u toevallig anders is maakt niets uit. Het feit is dat de lozingstoestellen ingesloten zitten tussen de hemelwaterafvoeren (behalve bij een gescheiden stelsel natuurlijk).

Bij noodweer of langdurige regen kan het regenwater dat vanaf uw woning komt niet snel genoeg worden afgevoerd. Er valt namelijk zoveel water naar beneden dat het hoofdriool het niet meer bij kan houden. Het regenwater dat vanaf uw woning komt wil toch weg. Het zal zijn weg zoeken via de laagste lozingstoestelen. Dit is vaak het doucheputje, de keukenafvoer of het toilet. De hoeveelheid water die dan uw woning binnen komt is niet bij te houden met een dweil of waterstofzuiger. Uw woning staat letterlijk en figuurlijk blank.

Een oplossing is bv. bladafscheiders of ontlastputten plaatsen. Deze afscheiders en putjes zijn indien goed geplaatst het laagste punt in uw rioolstelsel. Hier zal het water dus makkelijk zijn weg naar toe vinden. Beter de tuin of brandgang blank dan de woning. Om water tegen te houden dat vanaf het hoofdriool komt, dient er wel een terugslagklep geplaatst te worden.

Al met al zijn er genoeg opties die voorkomen dat uw woning blank komt te staan. Door de opwarming van de aarde zal het steeds meer en heviger gaan regenen.

Waarom kiezen voor P.C. HONCOOP?

  • Ruim 55 jaar vakmanschap
  • Degelijk en betrouwbaar
  • Snelle service
  • Klantvriendelijk
  • Korte communicatielijnen
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding

Contact

Waar kunnen we u mee helpen

AannemerRioolreinigingLoodgieter